Αισθητική προσώπου

Οι απαιτήσεις του σήμερα επεκτείνονται και στη γενικότερη αισθητική των ιστών του προσώπου. Η ανανεωμένη και αναζωογονημένη εμφάνιση σε άνδρες και γυναίκες γίνεται ζητούμενο, και οι λύσεις δίνονται σε μεγάλο βαθμό από τον εξειδικευμένο οδοντίατρο, με απλές και ήπιες αισθητικές παρεμβάσεις (Μεσοθεραπεία, Botox και Fillers Υαλουρονικού).

Εμφανιση ρυτίδων

Botox

Tο Botox είναι μια τοξίνη (αλλαντική τοξίνη τύπου Α), που η πρωτεΐνη της έχει την ιδιότητα να ηρεμεί – να χαλαρώνει τους μύες του προσώπου, στους οποίους ενίεται. Αποτέλεσμα αυτής της ιδιότητας είναι το πρόσωπο να φαίνεται πιο φωτεινό και πιο ξεκούραστο, κυρίως στην περιοχή όπου έχει εφαρμοσθεί, χωρίς να χάνει τη φυσικότητα και εκφραστικότητά του. Η θεραπεία με Botox εφαρμόζεται τα 30 περίπου τελευταία χρόνια σε εκατομμύρια ανθρώπων σε όλο τον κόσμο.

Προβλήματα ή επιπλοκές είναι σπανιότατες. Πιο συχνές επιπλοκές, αλλά με μικρή και προσωρινή παρουσία, είναι κάποια ερυθρότητα, μικρό οίδημα, μελανιά ή πονοκέφαλος. Η επανάληψη – συντήρηση του αποτελέσματος της θεραπείας, γίνεται μετά από 4-6 μήνες, ανάλογα με τις ανάγκες του προσώπου.

botox

Το Botox εφαρμόζεται:

  • Στην περιοχή των ματιών (πόδι της χήνας)
  • Στο μέτωπο
  • Ανάμεσα στα φρύδια

Προληπτικά, η θεραπεία με Botox εφαρμοζόμενη σε νεώτερες ηλικίες (από 28-30 ετών και άνω), μπορεί να αποτρέψει και το face lift σε μεγαλύτερες ηλικίες.