Αισθητική προσώπου

Οι απαιτήσεις του σήμερα επεκτείνονται και στη γενικότερη αισθητική των ιστών του προσώπου. Η ανανεωμένη και αναζωογονημένη εμφάνιση σε άνδρες και γυναίκες γίνεται ζητούμενο, και οι λύσεις δίνονται σε μεγάλο βαθμό από τον εξειδικευμένο οδοντίατρο, με απλές και ήπιες αισθητικές παρεμβάσεις (Μεσοθεραπεία, Botox και Fillers Υαλουρονικού).

Εμφανιση ρυτίδων

Fillers υαλουρονικού οξέος

Το υαλουρονικό οξύ είναι υδρόφιλη πρωτεΐνη και αποτελεί φυσικό συστατικό του σώματός μας. Με την ιδιότητά του να απορροφά νερό, διογκώνεται και αυξάνει τη μάζα της περιοχής ή της γραμμής όπου έχει τοποθετηθεί αρχικά, και στη συνέχεια προάγει την παραγωγή κολλαγόνου Αυτές τις ιδιότητες αξιοποίησε η επιστήμη, παράγοντας ενέσιμα διαλύματα για το ‘‘γέμισμα’’ των γραμμών και αυλάκων του προσώπου, που δημιουργούνται με τα χρόνια. Συνδυάζεται απόλυτα με τη θεραπεία Botox, βελτιώνοντας και τελειοποιώντας τα αισθητικά του αποτελέσματα. Το αποτέλεσμα της θεραπείας με υαλουρονικό είναι άμεσο και διαρκεί από 6 έως 12 μήνες.

Παρενέργειες ή επιπλοκές (αλλεργίες ή παρατεταμένο οίδημα) είναι σπανιότατες. Συνήθως παρουσιάζεται κάποια ελαφρά ερυθρότητα στην επιδερμίδα, που εξαφανίζεται όμως στα επόμενα 24ωρα. Επίσης, ενδέχεται να προκληθούν προσωρινές εκχυμώσεις (μελανιές),

botox

Αμέσως μετά τη θεραπεία, συνιστάται η χρήση αντηλιακών κρεμών με υψηλό δείκτη προστασίας, διότι η έκθεση στον ήλιο ή σε λάμπες με έντονο θερμό φως πρέπει να αποφεύγεται. Αποφεύγουμε τη θεραπεία κατά την εγκυμοσύνη ή τον θηλασμό, σε άτομα με γνωστή υπερευαισθησία στο υαλουρονικό οξύ, και σε ασθενείς με αυτοάνοσα νοσήματα.

Τα fillers υαλουρονικού οξέος χρησιμοποιούνται συνήθως, για:
Tο γέμισμα των ρινοχειλικών αυλάκων (ανά μία ρυτίδα δεξιά και αριστερά, που ξεκινούν από τη βάση της μύτης και καταλήγουν στη γωνία των χειλιών)
Tο γέμισμα των ρυτίδων του μεσόφρυου (δύο βαθιές ρυτίδες ανάμεσα στα φρύδια)
Tην αύξηση του όγκου των χειλέων
Tην καλύτερη αισθητική διαμόρφωση του περιγράμματος των χειλέων
Tην αύξηση του όγκου των ζυγωματικών


Το πέρας της θεραπείας συνοδεύεται πάντοτε από τα έγγραφα του υλικού που χρησιμοποιήθηκε (εταιρία, αριθμός παρτίδας παραγωγής, κλπ).