Προσθετική

Βασικός στόχος της προσθετικής είναι η αντικατάσταση των δοντιών που χάνονται και η κάλυψη των φυσικών δοντιών με θήκες. Παράγοντες που οδηγούν σε προσθετική μπορεί να είναι λειτουργικοί ή αισθητικοί. Οι τρόποι που αυτό επιτυγχάνεται είναι αφενός η κατασκευή στεφάνων (θηκών) και γεφυρών, και αφετέρου η κατασκευή "μερικών" και "ολικών" τεχνητών οδοντοστοιχιών.

Αισθητική Προσθετική

Στεφάνες ολοκεραμικές και ζιρκονίας

Η σύγχρονη Αισθητική Προσθετική μπορεί να αντικαταστήσει το παλιό Προσθετικό – ψεύτικο Χαμόγελο, με το απολύτως φυσικό και λαμπερό, που απαιτεί το σήμερα. Αυτό επιτυγχάνεται με τις ολοκεραμικές στεφάνες (θήκες) και τις στεφάνες ζιρκονίας. Έτσι, το εσωτερικό των θηκών (πυρήνας) που μέχρι χθες ήταν μεταλλικό και πρόδινε την ύπαρξη της θήκης, αντικαθίσταται από ζιρκονία ή πορσελάνη στην επιθυμητή απόχρωση και τα οπτικά χαρακτηριστικά που επιλέγουμε (ZIRCONIUM OXIDE, PROCERA, IPS e-max), με αποτέλεσμα την πλήρη αισθητική εναρμόνιση της προσθετικής εργασίας με τα παρακείμενα δόντια.

ΠΡΙΝ (κάτω γνάθος): ο κεντρικός τομέας έχει σπάσει και αποκαταστάθηκε στο παρελθόν, με χυτό ενδοριζικό άξονα

Περιστατικό 1 - Πριν

Κάτω γνάθος: ο κεντρικός τομέας έχει σπάσει και αποκαταστάθηκε στο παρελθόν, με χυτό ενδοριζικό άξονα.

ΜΕΤΑ (αποκατάσταση με κεραμική στεφάνη ζιρκονίας)

Περιστατικό 1 - Μετά

Αποκατάσταση με κεραμική στεφάνη ζιρκονίας. Φωτογραφίες ενδιάμεσων σταδίων

ΠΡΙΝ (κυνόδοντας της άνω γνάθου που έχει τροχισθεί για να δεχθεί θήκη)

Περιστατικό 2 - Πριν

Κυνόδοντας της άνω γνάθου που έχει τροχισθεί για να δεχθεί θήκη.

ΜΕΤΑ (αποκατάσταση του κυνόδοντα με ολοκεραμική στεφάνη)   )

Περιστατικό 2 - Μετά

Αποκατάσταση του κυνόδοντα με ολοκεραμική στεφάνη.

ΠΡΙΝ (Αισθητικό πρόβλημα δυσχρωμίας και σχήματος του Κεντρικού Τομέα της άνω γνάθου) -  Περιστατικό 3

Περιστατικό 3 - Πριν

Αισθητικό πρόβλημα δυσχρωμίας και σχήματος του Κεντρικού Τομέα της άνω γνάθου, όπως φαίνεται και απο τις επιπλέον διαγνωστικές φωτογραφίες για το συγκεκριμένο περιστατικό. Διαγνωστικές φωτογραφίες Διαγνωστικές φωτογραφίες

ΜΕΤΑ (Αποκατάσταση με Στεφάνη (θήκη) Ζιρκονίας – Πορσελάνης)

Περιστατικό 3 - Μετά

Αποκατάσταση με Στεφάνη (θήκη) Ζιρκονίας – Πορσελάνης. Το τελικό αποτέλεσμα φαίνεται επίσης και στην συμπληρωματική φωτογραφία της τελικής κατάστασης.

ΠΡΙΝ (Αισθητικό πρόβλημα δυσχρωμίας του ενός δοντιού, και του μεγέθους των δύο πρόσθιων δοντιών της άνω γνάθου (μικρότερα). ) -  Περιστατικό 4

Περιστατικό 4 - Πριν

Αισθητικό πρόβλημα δυσχρωμίας του ενός δοντιού, και του μεγέθους των δύο πρόσθιων δοντιών της άνω γνάθου (μικρότερα), όπως φαίνεται και απο την επιπλέον διαγνωστική φωτογραφία για το συγκεκριμένο περιστατικό.

ΜΕΤΑ (Αποκατάσταση του αισθητικού προβλήματος με δυο ολοκεραμικές στεφάνες (θήκες))

Περιστατικό 4 - Μετά

Αποκατάσταση του αισθητικού προβλήματος με δυο ολοκεραμικές στεφάνες (θήκες). Προηγήθηκε Χειρουργικό Στάδιο από τον Περιοδοντολόγο, με στόχο την εναρμόνιση του μεγέθους – μήκους των δυο δοντιών, σε σχέση με τα υπόλοιπα πρόσθια δόντια. Το τελικό αποτέλεσμα είναι εμφανές και απο την επιπλέον φωτογραφία του αποτελέσματος.